Сургалтын төв

СУРГАЛТЫН ТӨВИЙН ТУХАЙ

Сургалтын төв нь нийт 16 чиглэлээр сургалтын үйл ажиллагааг зохион байгуулдаг бөгөөд, мах боловсруулах үйлдвэрлэлийн нарийн мэргэжлийн ажилтнуудыг сурган бэлтгэж, энэхүү ажлын хүрээнд махны чиглэлийн 10 гаруй үйлдвэрийн сургалтыг мөн явуулж махны салбарын үйлдвэрийн техник, технологийн нарийн мэргэжлийн ажилтнуудыг сургаж, бэлгэн ажиллаж байна.

БИДНИЙ ХҮСЭЛ, ЭРХЭМ ЗОРИЛГО

  • Залуучуудыг сургаж, хөгжүүлэх;
  • Ажилгүйдлийг бууруулах, өрхийн амьжиргааны түвшинг дээшлүүлэхэд хувь нэмрээ оруулах;
  • Ажил олгогч, байгууллагын хэрэгцээ шаардлагад нийцсэн ажилтан бэлтгэх;
  • Ажиллангаа сурч, хөгжих нөхцлийг бүрдүүлэхэд ажлын байран дээр сургах;
  • Сул ажлын байрны талаарх мэдээллээр хангах, мэдээллийн сантай ажиллаж, төгсөгчдийг ажилд зуучлах;
  • Мэдлэгийг түгээгч эх уурхай, мэдлэг оюуныг дэмжигч байгууллага байх;
  • Улс орны хөгжил-хүний хөгжилд хувь нэмрээ оруулах.

СУРГАЛТЫН ТӨВИЙН ДАВУУ ТАЛ

Бидний давуу тал:

  • Шууд үйлдвэрлэлийн орчин, ажлын байранд дадлагажуулж ажиллах ур чадвар эзэмшүүлдэг;
  • Олон улсын стандартын суурь мэдлэг олгодог;
  • Тухайн мэргэжлийн ажлыг гүйцэтгэхэд хэрэглэдэг тоног, төхөөрөмж, багаж хэрэгслийг тодорхой түвшинд эзэмшиж, ашиглах, мэргэжлийн ур чадвар олгодог;
  • Төгсөгчдийг ажлын байраар хангадаг /харилцагч байгууллагуудын захиалгаар сургадаг;

СУРГАЛТЫН ЧИГЛЭЛҮҮД

Мэргэжлийн боловсрол олгох сургалтууд:
Бид дараахь чиглэлүүдээр мэргэжлийн боловсрол олгож байна. Үүнд:
1. Мах, махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн технологийн ажилтан
2. Тоног төхөөрөмжийн засварчин
3. Цахилгаанчин
4. Гагнуурчин
5. Сантехник
6. Хөргөлтийн машинист
7. Өргөх механизмын операторчин, лифтчин
8. Барилгын өрөг угсрагч
9. Барилгын засал чимэглэлчин
10. Барилгын мужаан
11. Автомашины засварчин
12. Хоол үйлдвэрлэл, тогооч, нарийн боовчин
13. Зөөгч, бармен
14. Бариста
15. Үйлчилгээний ажилтан
- Зочид буудлын
- Оффисын
- Үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газрын
16. Худалдааны ажилтан-борлуулагч
17. Худалдагч-касс-нярав
18. Үсчин, гоо сайханч
19. Оёдол, эсгүүрчин
20. Аж ахуй эрхлэлт
- Ногоочин
- Малчин
- Цэцэрлэгчин /ойжуулалт/
Бусад сургалтууд:
1. Хүнсний аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн сургалт
2. Хүнсний чиглэлийн үйл ажиллагаанд хяналт тавих “Дотоод аудитор” бэлтгэх
сургалт
3. Микробиологи, лабораторийн шинжилгээ хийх арга зүй
4. Байгууллагын хэрэгцээ, шаардлагад тулгуурлан мэргэжилтэн бэлтгэх
байгууллагад зориулсан сургалт
5. Олон улсын стандартын сургалт
6. Оюутан, сурагчдын дадлага, ажлын чиг баримжаа олгох сургалт
7. Хүний нөөцийн зөвлөх үйлчилгээ